inchlaggan.blogg.se

Nu äntligen har jag fixat min och Ians egna blogg! :D

inchlaggan.blogg.se


LILLASYSTER!

Försöker få tag på min älskade lillasyster, vi måste nämligen planera. Men hon verkar inte vilja prata med mig. :P

VÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRLDENS BÄÄÄÄÄÄÄÄSTA LILLASYSTEEEEEER, RING MIG! :D


Roeckl Vesta

Jag vill ha Roeckl Vesta ridhanskarna i både svart, marin och brun. Jag funderar på att köpa dom blåa först eftersom jag har mest blåa ridkläder (eh VA? nej, blå är inte min favoritfärg :P haha). Såg nu att dom säljer dom för 369 kr på ryttarstugan. Så jag funderar nästan på att köpa dom där.Ostabilt

Huset skakar igen, vad fan är det för fel på det här huset egentligen? Skakade massor igår också. Nästan som att detta hus skakar på grund av en liten jordbävning som befinner sig previs under huset. :/

Asså va fan, nu skakar det ännu mer och jag ser att alla blad på växten i fönstret gungar. Eh?

?

Vad sjutton är det med mig? Daniel gick nyss till gymmet, men jag följde inte med, var alldeles för trött. Fast egentligen är jag inte för trött. :/ Jag sov medan han fixade tvätten. Bra hemmafru? NEEEEEEEEEEEEEEEEEJ! Kan inte någon bara säga vad jag ska göra.. eller ge mig ett jobb som jag gillar? Jag vill ha pengar, jag vill kunna göra saker, jag vill kunna köpa saker till både mig och Ian. Jag suuuuuuuuuuuuuuuger verkligen!

Blää

Gosh va tråkigt man kan ha. :( Vill hitta på något kul ikväll, sist vi festade var på nyår. :/

Roliga bilder på Ian


Mitt rådjur?

Jag tror att jag köpte mig ett rådjur? Kolla rådjursbenet! Hahaha, SPINKIE!


Rykten!

Ryktet går i stallar ganska snabbt har jag märkt, haha. Folk kommer fram till mig i mitt nuvarande stall och frågar massor eftersom dom fått reda på att jag och Ian ska flytta. Folk kommer fram till Janina i skolan och frågar om Ian ska flytta dit, även fast dom aldrig pratat med Janina innan. Haha, hästmänniskor är lite roliga faktiskt.Klockan är över 00.00 (ny dag)

Mådde skit igår (förrgår) och idag (igår), både fysiskt och psykist. Virrigt.. men, men! Mycket träning på kort tid, från att inte ha tränat på ett halvår. Har gått ner 2-2.5 kilo på 1 vecka, kroppen är helt slut men samtidigt inte. Jag äter som jag ska och så, inge fel på det, jag har nog rätt bra ämnesomsättning och förbränning. Lite jobbigt ibland kanske, speciellt nu, nu när jag vill träna. Men hur som helst så blev det bara lättare gå och spring på löpbandet igår (förrgår) och idag (igår) tyckte Daniel att vi skulle vila. Rätt skönt att vila idag (igår) faktiskt, så jag köpte godis, chips och vitlökssalami som jag kunde äta för att bli glad. Jag är rätt bra på att tröstäta, haha. Och som alltid när jag är nere så vet jag att The Hills gör mig på bra humör och får mig att gå in i min egna lilla låtsasvärld! Har kollat på The Hills säsong 6, alla avsnitt så nu är jag på rätt bra humör igen faktiskt, för tillfället i alla fall. :D


Längtar

Längtar efter Ian, men jag ska till honom snart!

Längtar till den dagen vi flyttar Ian till Berga, när som helst nu!

Längtar till träningen idag! :D Älskar att få träningsvärk!


Träning nyss

Kom nyss hem från ett riktigt bra träningspass med Daniel. :D Ja, vi gillar att träna på natten när alla andra sover. :P Haha.

Jag sprang 4 kilometer (första 2 km i 10 km/h, andra 2 km i 10,5 km/h)! Fatta.. 4 km utan att dö utav ansträningsastman. Och jag som inte har tränat på ett halvår. Jag är så jäkla stolt över mig själv! Jag kunde ha sprungit mer, men jag vill trappa upp lite sakta så att jag inte blir så besviken på mig själv sen när jag inte orkar springa 4 km med min kassa andning. :)

Lyfte rätt tungt idag också, Daniel blev rätt imponerad, fast det har han i och för sig blivit alla dom här 4 gångerna vi har tränat nu sedan i onsdags när vi köpte gymkorten.

Åh, älskar att träna när man tycker att det är kul och framförallt när det går så bra! Vill ha en vältränad och frisk kropp till sommaren, det är mitt mål!


HV polo

ÅH, VILL HA! :D


JW schabrak


Länkad bild!


KingslandTävla om en Kingsland produkt
här.


Eskadron Carespray

Ian måste ju lukta gott, nästan så gott så att han vill äta upp sig själv! :DKlicka 
här för att komma till tävlingen.


Professional Choice boots

Åh, jag vill verkligen vinna ett par Professional Choice boots i någon annorlunda färg. Har redan 4 par svarta boots så varför inte gröna? Ian skulle vara jättefin i gröna boots!Klicka på bilden för att komma till tävlingen som är i samarbete med Cheval Ridsport.


Schockemöhle benlindor

Tävlingar är alltid roligt, men jag brukar oftast inte vara med eftersom jag ändå aldrig vinner. Jag har ju tyvärr inte samma tur som Daniel ALLTID har, haha! :D

Men denna gång ska jag faktiskt försöka. :)
Klicka på bilden för att komma till tävlingen!


Till mig!

Hittade en tröja och ett par ridbyxor på Häst & Hund huset på Kungsgatan med 40 % rea!
Brun jättemysig och varm Equiline tröja. Har kollat, klämt och känt på den massor med gånger så jag blev jättelycklig när jag såg att den hängde på en rea ställning! :D
Brun/beiga helskodda ridbyxor från Pikeur. Jag har sagt till mig själv att jag ska köpa flera märkesridbyxor som sitter bra, så dessa fick bli första riktiga märkesbyxorna! Köpte storlek 170 för dom satt mer slimmat på benen, haha, LILLA ANGE UNGEN!


Min morgon

Morgonfodring och utsläpp i stallet imorse. Daniel, världens underbaraste, skjutsade mig till stallet även fast han hade kunnat ligga kvar i sängen och fortsätta sova. :)

Åh, Ian var ju den sötaste imorse när jag tände upp i stallet, han stod där och kisade med ögonen för att det blev alldeles för ljust. :D Alla hästar var snälla som vanligt! Ian tyckte det var dötrist att bara stå och vänta på mig när jag höll på med alla andra hästarna, så han passade på att halvsova. Men när det väl var hans tur att få all uppmärksamhet blev han helt plötsligt jättepigg och busig, haha. Vi övade på att han skulle stå still i gången utan att vara fastbunden medan jag klippte man & svans, borstade och masserade honom. Han var faktiskt jätteduktig, men när det väl kom massor med folk och framförallt HUNDAR blev Ian jättenyfiken och kunde inte riktigt stå helt still.

Sen var det time för promenad, gick bort mot Kalvsvik och Ian tycket att han hörde massor med läskiga ljud bara för att få göra av med lite energi, så han halkade runt som bambi på hal is ungefär. Men när vi kom tillbaka till stallet och gick mellan hagarna var han mycket lugnare och vi travade/sprang en hel del. Det är mycket lättare att springa med honom när man har ett spö i handen, för då kan man hela tiden hålla upp spöt för att han inte ska springa typ på en.


Spännande

Jag fick mitt gymkort för 169 kr i månaden. Hon sa att vi skulle skriva in mig som student även fast jag inte har mecenatkortet! :D Snäll tjej. Men det skiljer ju ändå inte så mycket, Daniel får betala 199 kr i månaden. Så jag tjänar/sparar in 30 kr i månaden. NU KAN IAN FÅ MORÖTTER VARJE DAG! Haha. :D Både jag och Daniel gillade gymmet, väldigt mysigt och nya maskiner (vi trodde det skulle vara lite slitet). Men jag som hade bestämt mig för det här gymmet för att inte stöta på folk som man kände tidigare i livet.. där fick jag! Vem tror ni gymmade samtidigt som mig och Daniel? Jo, mitt ex.. JP, hahaha. Awkward, men det gick bra, han pratade lite med mig och var snäll som vanligt! :)

Haha, konstiga svar

Vad heter hästen? Inchlaggan
Tycker du den har ett fint namn eller vill du att den ska heta något annat? Förra ägarna sa alltid Inchlaggan till honom, men det är så långt och krångligt namn så jag bestämde mig för att kalla honom Ian (gillar Ian mer såklart).
Vad kallar du hästen? Ian, älskling, busen, bebisponniiii (hahah), osv.
Vad kallar andra hästen? Ian
Hur gammal är den? 6 år
Vilket år/månad/dag föddes den? 2004-03-18
Vilken färg har den? Fux
Har den några tecken? Ja
Vad för tecken? Stor bläs och lite vita grejer på benen :P
Är det ett sto/valack/hingst? Valack
Är den tävlad? Ja.
I vad är den tävlad? Galopp och häcklöpning
Har den tävlat in några pengar? Ja, lite, duktiga heeest!
Hur mycket? Haha, vilken fråga, från 2007 har han tjänat 163 387 kr fram till slutet av 2009, men han har bara gjort 22 starter i hela sitt liv.
Har den haft föl? Nej
Är hästen bra på dressyr med rätt ryttare? Det märker jag sen, haha
Hur är den i skritten? Skönt gungig skritt, sen vet jag inte
Hur är den i traven? Ingen aning, men väldigt fina steg
Hur är den i galoppen? Galopp, galopp bra, inom dressyren ingen aning
Kan den skänkelvikningar? Ja, någorlunda
Kan den öppna/sluta? Vet ej
Kan den galoppombyten? Vet ej
Ställer den alla ben brevid varandra och håller formen i halterna? Ingen aning
Är hästen pigg? Ja, haha, busen!
Är hästen trög? Nej inte direkt, men ibland på ridbanan kan han vara lite trög.
Är hästen stark? Vet inte så mycket om det, men han lyssnar väldigt bra.
Är hästen het? Kommer säkert vid uteritter senare. :P
Bockar den? Nja, har inte gjort det än i alla fall.
Har du bockat med den? Nej, mer skutt
Stegrar den? Ja, det är ju hans grej, haha
Har du stegrat med den? Ja, en halv stegring när han blev sur för att han inte fick bestämma.
Sparkar den bakut? Vet inte
Har du sparkat bakut med den? Nej
Skenar den ofta med dig/andra? Det vet jag inte, har inte hänt än i alla fall.
Har du skenat på den? Nej, inte än, kan tänka mig att det kan komma. :P
Är den tittig? Nja, kan jag inte påstå
Har du badat tillsammans med den? Nej
Har ni hoppat tillsammans? Nej
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Ja, men bara en gång i lugn galopp i snön på ängen.
Hoppar hästen bra? Han ska tydligen göra det
Gillar den att hoppa? Han älskar att hoppa
Har den bra hoppteknik? Dom sa det i alla fall :P
Hur högt brukar du hoppa med den? Inget just nu
Hur ofta hoppar du den? Inget just nu
Hur är den när den rids ut? Han är ganska pigg, men ändå rätt lugn och lyssnar bra.
Tycker den att det är kul? Ja!
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Vet inte riktigt, skulle tro att han blir piggare.
Står hästen i box? Ja
Går hästen på lösdrift? Nej
Hur mycket och vad äter hästen som frukostfoder?
2 kg hösilage, 0,5 L lusern, 0,5 L kraft rehab
Hur mycker och vad äter hästen som lunchfoder? 2 kg hösilage
Hur mycker och vad äter hästen som eftermiddagfoder? 2 kg hösilage, 1 L lusern, 2 L betfor med alla tillskott
Hur mycket och vad äter hästen som kvällsfoder? 3 kg hösilage, 0,5 L lusern, 0,5 L kraft
Går den i hagen varje dag? Ja
I en stor eller liten hage? Inte så stor nu
Hur länge går den ute per dag? 6-7 timmar
Gillar den att vara ute i hagen? Nej, inte nu när det är kallt
Har den vindskydd i hagen? Nej
Hur ofta rids hästen? Typ inget nu, bara promenader (snart kommer vi igång)
När den rids vad gör ni då? Allt möjligt sen
Vad gör ni när hästen inte rids när den t.ex har vilodag? Jag kommer att trickträna, tömköra, longera, promenera, löshoppa, mysa, osv.
Borstar du hästen före och efter ridningen? Ja
Om hästen blir svettig svampar/spolar du av den då? Ja, självklart, men han verkar inte som den "svettiga" typen.
Hur länge brukar ni rida varje gång? Kommer säkert rida i cirka en timme
Är det en svår eller lätt riden häst? Ingen aning, haha
Är hästen ridskolehäst eller privathäst? Privat
Vem äger hästen? Jag
Vad har du för relation till hästen, t.ex. fodervärd, halvfodervärd, hyrryttare, skötare, medryttare? Ägare
Hur länge har du ridit/ tagit hand om hästen? Köpte honom den 6 augusti 2010
Hur länge tror du att du kommer fortsätta med just den hästen? Länge, vill ha honom för alltid
Vad har ni för mål i år? Bygga muskler, komma igång med grunderna i både hoppning och dressyren, få en bättre kontakt genom trickträning osv.
Har ni nått några av dom redan? Har väl inte börjat riktigt än
Rider du privatlektioner på den? Ska väl göra det sen
Är hästen snäll i stallet? Ja, min sötis
Kan hästen stå lös i stallet? Vi tränar på det
Måste hästen vara uppbunden? Vi tränar på det

Håller du på med den i boxen eller i stallgången? Oftast stallgången
Vad har den för sadel/sadlar? En Sommer dressyrsadel & en Bates hoppsadel snart HOPPAS JAG!
Vad har den för träns just nu? Bara 2 st ihopsatta med olika märken och delar
Vad har den för benskyd/benlindor? Oj, massor
Vad har den för bett just nu? Tredelat, tvådelat, rakt, osv.
Vad har den för täcken just nu? 300 grams Bucas Celtic stable i stallet, ute har han innetäcket och ett 200 grams Modern Horse med hals.
Tror du att hästen gillar dig? Verkar som så
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Ja, faktiskt :D
Gillar du hästen? Jag ÄLSKAR min häst.
När red du hästen sist? Ett tag sedan. :(
Vad gjorde ni? Skrittade en lång tur på äng och i skog i rätt hög snön, plus lite trav.
Gick det bra? Ja, han var så duktig
När ska du rida den igen? När jag kommer till Berga skulle jag tro, han får ju styltor av snön. :(
Vad ska ni göra då? Skritta och trava utomhus massor och bygga MUSKLER! :D
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen? Väldigt ofta!

Bates

Igår var jag, Janina, mamma och Daniel och provade ut sadel! Janina var som sagt helt emot Stübben sadlarna, hon satte sig inte ens på dom. Haha! Jag hade tänkt mig en sadel för 5000-6000 kr (utförsäljningspriset, inte det ordinarie priset), men vi landade på en sadel för 9000 kr (kostar 16650 kr egentligen), hahaha, så typiskt oss. Men jag tror att Ian hade älskat den sadeln, det är nämligen luftkanaler i bossorna istället för stoppning, så att luften jämnas ut om man sitter konstigt och trycket på ryggen blir mildare. Man kan även byta ut koppjärnen SJÄLV! Helt perfekt att kunna göra sadeln större och mindre i bommen! Ian lär ju bli rätt mycket muskligare på riktigt kort tid och då kan jag ju inte gå och köpa ännu en ny sadel, haha. Det är denna sadel jag fastnade för, även mamma, Janina & Daniel. Alla är eniga!

En svart (inte brun) Bates Elevation Cair hoppsadel


JW

Jag fick ett John Whitaker hoppschabrak av Daniel idag! :) Underbara pojkvän!Marinblått med vit sick-sack söm. Mycket finare i verkligheten! Sorry för den skakiga, ostadiga handen.


Hovis

Sitter och äter frukost, hundarna (dom kom på besök igår och sov över) stirrar på mig hela tiden och fattar INTE varför vi är upp nu, dom säger att dom är jättetrötta fortfarande. :P Men det kan inte hjälpas, måste ju iväg till min bebis häst snart. Han ska skos och hovslagaren bad mig ha en annan häst inne i stallet samtidigt som Ian skos. Gärna en häst som han är bra kompis med.. men hm, han är inte så bra kompis med någon just nu känns det som och vem vill ha sin häst inne för att Ian ska skos? Det är en häst som skulle kunna vara inne, en häst som Ian inte känner. Den hästen har nämligen en tappsko som hovslagaren gärna får slå på, men hästen är bara 3 år och hoppar runt när man ska sko den så jag tror inte hovslagaren vill ställa upp på det. Jag får se hur jag gör, kollar mer när jag kommer till stallet. :)

På jakt efter en hoppsadel

Jag och mamma besökte en hästbutik idag. Hittade 3 nya Stubben hoppsadlar för riktigt bra pris. Janina skulle dock aldrig rida med någon av dom hoppsadlarna då dom är bruna undertill. Haha. Men jag börjar faktiskt tycka att det är lite snyggt, vet inte hur och varför jag började tycka det, men nu är det så. :D Jag fick i alla fall tips om att ta ut en galje till Ian för att "mäta" hans rygg. Så nu har jag och Daniel fixat en mall som jag kan ha när jag ska köpa mig en hoppsadel. Men jag funderar & överväger nästan till att köpa en av Stubbensadlarna som jag hittade idag. Alla var jättefina, ENLIGT MIG, säkert inte enligt Janina. HAHA! :P Jag kommer ju faktiskt ha en fårskinnspadd under sadeln som är väldigt fluffig, så man ser inte så himla mycket av det bruna. Med ett sånt bra pris för en NY sadel måste jag nästan passa på. Jag får ta mig en riktig funderare!

Dressyr

Daniel ropar på mig, han vill att jag ska komma in till sovrummet och kolla på Eragon med honom, men jag tror jag ska gå in dit och läsa en bok istället, blir såklart en hästrelaterad bok, Dressyrskola! Jag köpte nyss 19 begagnade hästböcker för 500 kr (bland annat Dressyrskola), så jag gjorde världens kap! Nu måste jag bara ta mig tid att läsa alla.

Just Dressyrskola ska tydligen vara riktigt bra. Jag har läst till sida 19 och har redan fått en hel del tips! Du hittar den
här och den kostar endast 166 kr!


Ridhjälmar

Jag har ju som sagt en Charles Owen Wellington Classic hjälm, men jag har hört och läs att den ska vara riktigt varm och obekväm att rida i på sommaren så jag har kikat lite efter en annan hjälm som jag ska ha under sommaren och förmodligen vid hoppning. Jag har fastnat för en begagnad GPA Speed Air hjälm som är lite annorlunda. Den är svart men på mittendelen där den ska vara grå har dom målat den med regnbågsfärgat glitter. Jag som inte brukar vara så mycket för bling och onödigt tjafs, men denna föll mig verkligen i smaken. Jag kan ju inte vara svart, marinblå och heltråkig hela tiden! :PCharles Owen Wellington Classic


GPA Speed Air


Bra kväll

Jag och Daniel var med min kusin Alexander och hans flickvän Josephine igår. Dom hittade biljetter till musikalen Leva Livet så vi gick ut och åt på Texas Burger Co. på Stureplan och sen drog vi vidare till China teatern. Riktigt bra musikal med underbara låtar och riktigt mycket humor! Jag skulle verkligen rekommendera alla att se den.Efteråt åkte vi alla hem till mig och Daniel. Vi lyssnade på musik, drack lite goda drinkar och spelade spel, Rita & Gissa. Jag och Jossan ägde killarna, med hjälp av en hel del fusk, hahahaha. Killarna märkte ingenting, förutom den sista bilden som Jossan ritade, det skulle föreställa en slips, såg mer ut som en snopp men jag fattade ju att ordet snopp inte finns med bland korten så jag gissade slips på 2 sekunder. Först då trodde killarna att vi fuskade, den enda gången vi INTE fuskade så är dom HELT säkra på att vi fuskade. HAHHAHA! Men Daniel slog rekordet i dumhet, jag satte en godis i halsen för att jag garvade åt honom så mycket. Det var killarnas tur att slå tärningen, Alex slog en siffra och dom flyttade fram sin spelare på spelplanen. Daniel sitter med block och penna och tar upp ett kort, men innan han hinner kolla på kortet ger han det till Alex och säger "JUSTE, jag kan ju inte kolla på kortet, jag ska ju rita!" HAHAHHAHAHA. Klart han måste kolla på kortet, han måste ju veta vad han ska rita.

Haha

Jag är så jäkla klumpig. Igår stod jag och väntade på att duschvattnet skulle bli varmt och då passade jag på att tvätta bort lite kladd från Bacardi Breezer vattenmelon från badrumsväggen, som jag råkade skätta ut för några veckor sen (och glömt att städa upp). Det gick bort rätt lätt vilket jag inte trodde att det skulle göra, så jag blev nöjd och skulle hänga trasan under elementet. Lutar mig framåt och böjer mig ner, men jag lyckades vara för nära toaletten så jag dunsar ner i toakanten och ramlar omkull åt sidan. Hamnade halvt liggandes mot Daniels ben HELT naken! HAHAHHAHAHA. Fy sjutton vad vi garvade! Jag är rätt underhållande faktiskt! :D


Inköp

Jag och Ian flyttar till nytt stall snart och i och med flytten ska en hel del inköp göras, bland annat hagskydd som går ner och blir lite som boots. Min häst är nämligen BÄST på att skada sig i hagen så att benen är svullna i flera dagar. Inte så lätt att rida på honom då och man vill ju inte ha massa "hack" i utbildningen nu när man väl kan komma igång efter hans senskada. :)

Equi-chaps Hardy chaps

Det är dessa skydd jag ska köpa, Equilibrum "Equi-chaps Hardy chaps". Det kostar 594 kr per par och ni hittar dom här. Synd bara att dom är blåa, skulle hellre vilja ha svarta, då Ian har mest svarta utetäcken.

Jag läste på bukefalos att skydden inte andades så bra och att hästen blev helt svettig om benen, fast det var en diskussion från 2008 och jag tror och hoppas att dom har ändrat och förbättrat skydden på 2 år. :) Ian blir inte svettig så lätt heller, så jag tror faktiskt att dom här skydden kommer bli riktigt bra på honom.


Uppdatering:
Kom på att jag glömde skriva om alla Ians broddskador han har fått nu under dom här 1,5 - 2 månaderna. Han har trampat upp båda hovarna bak. Så han fick gå lindad såhär på båda hovarna ett tag så att det inte skulle bli infekterat. :/ Självklart bytte jag ut lindorna varje dag och rengjorde såren. Han är en riktig liten glaslirare. Men ändå världens bästa!


Min tanke

Jag fick en tanke nu när jag kom hem. Eftersom det blir mycket billigare att ha Ian på Berga så skulle jag ju kunna köpa en till häst som Carro (Janinas kompis som också går på Berga och bor på internatet) kan rida. Då har ju Janina hela tiden en kompis att rida med. Bra idé va!? :P Haha. Tanken slog mig nog för att jag hittade en så söt häst igår som var till salu. Jag som älskar djur med spinkiga kroppar och långa smala ben. Dock skulle hästen inte få vara sådär tunn, jag skulle bygga rätt mycket muskler på den, samma som jag ska göra med Ian. :)

DIX HUIT CYBORG. Hästar säljes
Bilden är från annonsen och ni hittar hela annonsen
här!


Saknar

Saknar min lilla älskling Ian. När Daniel kommer hem ska vi åka direkt till Ian.
Längtar till jag flyttar till Berga där jag har 2 ridbanor och ett ridhus! :D Då spelar
det ingen som helst roll om det är snö ute.Hahaha rolig bild. :P


Disk & städ

Jag tog en paus från disk och städ nyss. Magen skriker efter mat, men vi måste handla, kylen är tom. Daniel skulle ha slutat 16.30 idag.. jag tror inte han kommer från jobbet innan 19. Stackarn. :( Jag kanske får göra mig en proteinshake, typ det ända vi har som går fort. :/

Hovslagare

Nu, ÄNTLIGEN, har jag hittat en hovslagare.. en hovslagare som det kändes bra med bara genom telefonen. Hoppas han är lika bra och trevlig i verkligheten! Han frågade massor om Ian.. hur han var, vad han hade för hovar, hur han är när man skor, om han gått galopp tidigare, om han har någon skada, osv. Ingen annan hovslagare har frågat saker om Ian innan dom kommit ut. Och han verkade verkligen ha förståelse för hur fullblod kan vara. Det här ser lovande ut! :D Jag är så glad!

Fynd!

Jag har nyss tvättat fynden jag och Janina gjorde i tisdags! Det var bett, sporrar, stigbyglar, nattpaddar och gelepadd. Lägger in bilder på allt senare, när det väl har torkat. :)


Vitaminer, mineraler och fodertillskott!

Just nu när Ian inte går i hårdträning (eller ja, träning över huvud taget) då han bara skrittar får han bara lite fodertillskott. Olja för hans mage och tarmar, en kombination av E-vitamin och MSM för det ska tydligen tas upp som bäst då för hans celler, muskler, senor och leder (vill ju att skadan ska läka på bästa möjliga sätt), Enzion för hans dåliga hovar och Relax Me så att han ska bli lite lugnare. Relax Me kan jag verkligen rekommendera, jag ger bara en lite dos till Ian varje dag och han har blivit så mycket lugnare och harmonisk. Det innehåller inga dopningssubstanser så det funkar utmärkt om man har en tävlingshäst! Ian äter för övrigt Krafft Lusern mix med olja och Krafft Rehab.


Krafft Lusern mix med olja
20 kg
215 kr


Jag ger 2 L per dag, räcker i cirka 2-3 månader.


Krafft Rehab
25 kg
240 krJag ger 1 L per dag, det räcker i cirka 1 månad.


Hippo Extra Olja
2,5 L
99 krJag ger 1 dl per dag, räcker i cirka 25 dagar.


Eclipse Muskel-E
1,8 kg
269 krJag ger 1 skopa per dag, räcker i cirka 82 dagar.


Claver MSM
1 kg
349 krJag ger 1 skopa per dag, räcker i cirka 50 dagar.


Enzion
1,36 kg
499 kr


Jag ger 2 skopor per dag, men ska snart gå över till 1 skopa per dag, räcker cirka 30 dagar.


Horse First Relax Me
2 kg
990 kr

Jag ger en halv skopa per dag, räcker i cirka 3-4 månader.

:/

OK, det här gick ju bra..

Först ville spelet inte gå igång så jag tog bort allt jag hade installerat, sen gick det inte att instrallera om det. :/ Då tog jag Roller Coster Wild istället, men det går inte att bygga berg och dalbanor och sen hänger den sig hela tiden. :( Bajs, jag som ville åka berg och dalbana, vill ju egentligen inte bygga dom. :(

10 år?

Jag tror jag blev 10 år igen.. :/ Köpte mig två spel, ett PC cd-rom spel och ett Playstation 2 spel.


Pippa Funnell - Ranch Rescue
Roller Coster - Tycoon 3 & Roller Coster - Tycoon 3 Wild
(2 i en eftersom det var gold edition)
Nu ska jag ha kul med Roller Coster! Hörs senare! :P


RSS 2.0