Valborg

Tänkte bara informera.

Kvällen delas med kompisar och hjärtat mitt. Kvällen består av grillning, brasa, dryck och kärlek. Kvällen bjuder på mys och massa roligheter.

Morgondagen kommer bli mindre rolig..

Nice combo..

Checka min snygga combo! HA!
ROSA slappis shorts, svart "blus" och vita sexiga strumpor.
Jag gillar det, det är riktigt snyggt faktiskt!



SKÅL BY THE WAY! :)

En bild säger mer än tusen ord


Present



Jag fick en present av Daniel igår när han hade kommit hem. :)
Och jag visste redan innan vad det var i påsen. :P
En sån här:



Olay Total Effects


Mönster

Jag har bestämt mig för att inte sitta här och deppa eller oroa mig för tentan. Jag ska istället göra saker som jag tycker är kul och aldrig lyckas ta mig tid till annars. Jag älskar att sy och nu har jag ju köpt flera tyger. Tid att börja göra mönster. :) Hoppas bara att vi har tejp och tillräckligt mycket smörpapper. :) Ska gå och kolla i skåpen.

Totti

Snart kommer Totti över. :) Då ska vi busa.


Sommar i Stockholm



Bikini i multikulör



Snart är det sommar och dags att packa ihop piknickkorgen för att slappa på stranden. :) Ligger gärna på stranden med den här bikinin. Men som vanligt när jag hittar saker på urban outfitters hemsida finns dom inte i butiken. :( Vi får hoppas.

e-tentamen

God dag.

Jag sitter här hemma som vanligt, dricker lite lemon tea. :D Försöker plugga, men det går inte så bra. Jag vill verkligen att det ska gå bra, jag måste ju klara tentan imorgon för att inte få allt för mycket att göra sedan. Men jag har ingen som helst aning om hur tentan ser ut och hur den är upplagd eftersom det är en e-tenta. Jag kommer inte kunna lära mig mycket av det jag vill lära mig, vilket är synd när man så gärna vill. Det är helt omöjligt i den här kursen med det här upplägget. Usch, vad negativ jag låter. :( Även fast det är medicin som jag verkligen älskar. Nej, nu måste jag fortsätta.

Häst

Jag var iväg och red idag och det är så de kommer bli nu dom närmsta tisdagarna. Valde att fortsätta gå några lektioner innan jag börjar bli medryttare. :) Känner att jag får ut så himla mycket på lektioner. Tänkte hela tiden på benen ("BENEN KLISTRADE MOT SADELN!", "HAR JAG BENEN KLISTRADE NU?" Kollar ner mot benen.. Haha, så lät det i mitt huvud hela tiden.) Men jag lyckades väldigt mycket bättre denna gång. Jag gör framsteg med sötis hästen. Åh, han är så mysig! Jag lärde mig att spöt skall med varje gång. :P Haha. Så fort spöt kommer fram så går det fort framåt, annars kan man ju faktiskt sega fram och bli "sparkad" av hårda skor typ varannan minut. Haha. Det tycker han i alla fall. Idag tränade vi mycket på voltspår, ökad trav och galopp osv. Jag kände att jag visste hur han beter sig och kunde därför fokusera på mig och hur jag använde alla hjälper. Det kändes faktiskt väldigt bra mot slutet. Med tanke på att det är andra gånger och jag inte har ridit på väldigt länge ska jag vara nöjd och glad. Det är jag också! :D Längtar till nästa tisdag. Ska försöka boka in mig på terränghoppning också, måste bara kolla mitt schema.

Armband

Jag älskar armband. :)



House of Harlow

Dannieboy



Daniel kommer snart hem. Åh, är så glad! :D Jag älskar min lilla Daniel.

Sommar



Längtar till sommaren. :)

Topshop



Behöver införskaffa mig ett par nya shoes. :) Dessa är alternativen, från Topshop såklart.


Make Up



Nu när jag ändå är inne på smink kan jag visa vad jag använder. Jag burkar börja med en scrub som jag använder över hela kroppen och även i ansiktet när jag duschar, två gånger i veckan. Sen lägger jag på en ansiktsmask för att friska upp hyn, en gång i veckan. Smörjer in ansiktet efter att jag rengjort det gör jag med Oil of Olay, luktar gudomligt.

Sen kommer vi till sminket. Jag börjar med en primer/serum, La Base Pro från Lancome, som slätar ut och jämnar till huden i ansiktet. Burkar även ta lite ner på halsen. Sen lägger jag på mineralfoundation från Loreal med hjälp av en borste. Jag brukar använda två nyanser för att få färgen och ansiktet att se så naturligt ut som möjligt. Den ljusare färgen brukar jag lägga på nedre delen av käken och i tinningarna. :) Sedan lägger jag på lite ögonbrynsfärg från H&M med hjälp av en borste. Jag brukar använda den ljusa färgen eftersom den blir ganska mörk när den kommer på. Efter det lägger jag på lite röd rouge på kindbenen.

Om jag vill ha lite inramade ögon använder jag en mörkbrun eyeliner från H&M (oftast) som jag lägger ovanpå dom övre fransarna. Jag vill bara ha ett tunt sträck, så jag brukar ta en tops med eye makeup remover på och bra bort överflödet. Jag älskar Diors mascara, Dior Show, den funkar utmärkt till mina ögonfransar. Den klumpar inte ihop fransarna som många andra mascaror gör.

Om jag ska ut eller iväg på något speciellt brukar jag lägga på lite ögonskugga. Då använder jag oftast dom här två från Make Up Store, dom har massor att välja mellan och väldigt bra grejer. Den bruna heter Ghetto och den ljusa skimriga heter Muffin, tror jag. :) Jag lägger den mörka från mitten utåt och den ljusa från mitten och innåt, extra mycket vid ögonvrån. Sen skuggar jag ut dom i mitten där dom möter varandra för att få en fin övergång. Jag har en pensel med vit gummidel på ena sidan som jag använder till att skugga ut färgerna.

Framhäv dina ögon med hjälp av ögonskugga. TIPS!

Jag är själv inte så bra på att lägga på makeup "proffsigt". Jag gör det jag känner för och oftast det som är lättast. Men ibland behöver man faktiskt lite hjälp och tips för att kunna utveckla sig själv. Och det är väl alltid kul att bli bättre på saker och ting. Sen vill man självklart se så fin och snygg ut som möjligt. Jag hittade den här artikeln på aftonbladet och kände verkligen att den hjälpte mig. Jag har i och för sig inte tänkt mig att prova den idag, kanske på torsdag till Valborg. Jag lägger ut delar av artikeln här och lägger länken längst ner i inlägget så att ni kan gå in och kolla på själva artikeln. Den publicerades för två veckor sedan och är skriven av Lina Thorén, Minimedia.


Bild: Audrinas egna blogg


Framhäv dina ögon med hjälp av ögonskugga!


Gröna ögon

Smaragdfärgade ögon framhävs av färger som brun, lila, aubergine, brons, orange och röd men även en ljust, ljust grön skugga med milda pigment kan vara effektfullt. Har du mörk hy, fungerar en rostfärgad eller aprikostonad skugga utmärkt. För en lite mer dramatiskt grönskimmrande effekt kan du lägga ett tunt, mörkbrunt kajalstreck intill fransarna efter att du applicerat skuggan.


Blå ögon

Havsfärgade ögon kan förstärkas med toner i gult, guld, brons, orange och rött. Dessa färger är direkta kontrastfärger till blått, i färgscirkeln. Blå ögonskugga kan få ögonen att förlora sin egen skönhet.


Bruna ögon

Till bruna ögon bör passar färger som lila, vinröd, blå och turkos. Khaki, grått och rostbrunt kan ocmså bli fint. Gärna med något ljust längst innte i ögonvrån för stora uttrycksfulla rådjursögon.



Så applicerar du ögonskuggan på bästa sätt:
1. Börja med att smörja in området kring ögonen med en mjukgörande kräm. Använd sedan en primer, consealer eller foundation. Den gör det lättare för ögonkuggan att fästa och gör att din ögonmakeup håller längre.
2. Välj tre nyanser av den färg du önskar. En skimrande, nästan vit eller beige, en i en mellanstark nyans och en något mörkare ton av samma färg. Tänk att ljust förstorar ögonen medan mörkt ger intensitet.
3. Lägg den ljusa ögonskuggan över helaögonlocket. Eftersom att den är lite skimrande kommer den att skapa ett bra underlag för att lägga på och arbeta med mer färgstarka nyanser.
4. Globlinjen är den linje som går ovanför ögonlocket. Markera den genom att lägga den mörkaste nyansen från globlinjens ytterkant och inåt. Lägg ytterliggare lite mörk skugga från globlinjens ytterkant och ner mot fransraden så att de bildar en trekant i den yttre delen av ögonlocket.
5.Använd mellantonen och lägg den i mitten på ögonlocket. Arbeta i övergången mellan färgerna så att nyanserna flyter ihop.
6. Ta den ljusaste nyansen och lägg lite i innerögat. Arbeta in färgen i mellantonen så att övergången blir jämn. Ögonlocket ska nu gå från ljus till mörkt men inte vara uppdelat i tre ränder.
7. Glöm inte underögat! Använd en tunn, hård pensel och lägg den ljusaste färgen i innerögat. Låt den övergå i mellantonen. Om du vågar kan du låta mellantonen övergå i den mörka tonen och knyta ihop makeupen under och över ögat i en knytpunkt.
8.Använd franstång för att böja ögonfransarna så att ögat öppnas upp. Böjningen gör det också lättare att applicera mascara i ögonvrårna.
9. Applicera mascara.
10. Gå en bit bort från spegeln och granska resultatet. Det är viktigt att ögonen är lika och makeupen symmetrisk.

Artikelns länk: http://www.aftonbladet.se/kampanj/dinaogon/article4857791.ab

Promenad



Har tänkt att gå ut och promenera innan jag börjar plugga. Men vi får se, kanske pluggar i en halvtimme eller en timme först. Vill inte gå ut när det är ruggigt och grått. Måste även få smälta frukosten lite. :)

T



Köpte tyger på Jysk, 3 olika färger. Måste hitta på något roligt att sy nu bara. :)




Köpte även ett par vita "trashade" jeans.

Flintastek



Marinerad flintastek, potatissallad, mozzarella & avokado. :)

Hollie Steel Balerina Singer

Skulle gå in på you tube för att hämta en låt och lägga in på bloggen. Hittade denna istället.


Pilot



Köpte mig två par pilotbrillor idag. Ett par vita och ett par lila, från H&M. Köpte även ett svart fodral med gulddetaljer.

Black & Blue



Tunika Ginatricot, Leopardstrumpbyxor H&M, Fodral AA,
Stövlar Wedins, Jacka Topshop, Lackväska Topshop

Fullspäckat

Jag har suttit framför tv'n och kollat på Cribs Marathon. :) Man sitter och drömmer sig bort. Vill ha så mycket saker sen. Får se till att bli någorlunda rik. Haha. Men nu har jag skippat tv'n ett tag. Sitter istället här vid datorn och skriver ut massa frågor och svar för att kunna plugga till tentan som är på torsdag. Hm, vi får se hur det går. :) Hade tänk att kanske åka förbi mamma och pappa en snabbis, jag saknar dom så. :( Sen svänger jag förbi Sickla, tänkte gå in på Jysk och köpa lite tyger där.  Måste börja göra mönster snart så att jag kan börja sy allt jag har tänkt. Sen åker jag hem i firmabilen med Daniel. Dagen är med andra ord planerad.

Audrini bikini



Hon får gärna dela med sig lite av sin kropp. :)

Luften

La precis på en ansiktsmask. :) Så nu ser jag ut såhär, riktigt läckert.



Efter att jag tagit bort den ska jag ut och ta en promenad i det härliga vädret. Och när jag kommer hem ska jag börja dricka lite Wild Africa Cream, mumsfillibaba!



Senare blir det Relax vin och Kung öl. Tummen upp!


Inköpslista.. update

- Ögondroppar mot pollenallergi
Blev allergitabletter istället. :) Hoppas på att kunna använda dom som sömntabletter också, haha.

- Sminkborttagningsmedel (en bra sådan, den jag har nu suger)
Hittade en som jag hoppas funkar 10 gånger bättre än den jag har, men vi får se.

- Loreal mineralfoundation (en ljusare nyans än den jag har)
Jag höll på att få hjälp av Jessica (Kims kompis) att hitta en ljusare, hon var dock inte så bra på detta men jag och Kim lyckades till slut hitta en. Vi är så bra! Hoppas den blir bra på bara.

- Relax Riesling
SJÄLVKLART! 2 st blev det till och med, en är uppdrucken redan.

- Jordgubbar (?)
Blev inga sådana, köpte röda vindruvor, pepparsalami och vitlökssalami istället. MUMS!

Black

Det här är till dig Janina eftersom du önskat detta. :P




Tröja H&M, Jeans Cheap Monday, Lackballerina Scorett, Lackväska Topshop




Armband Juicy Couture & Angela Gotborn, Bismark Armband & Halsband


Inköpslista

- Ögondroppar mot pollenallergi
- Sminkborttagningsmedel (en bra sådan, den jag har nu suger)
- Loreal mineralfoundation (en ljusare nyans än den jag har)
- Relax Riesling
- Jordgubbar (?)

Dia Psalma - Tro Rätt, Tro Fel


Haninge Centrum

Idag ska jag ta en promenad (eller åka buss) till centrum. Ska in på systembolaget och köpa vin, Relax Riesling, för det är jättegott.



Ska även göra några besök i vissa affärer. :) Man kan ju faktiskt hitta något kul. Och så funderade jag på att köpa något gott till mig och D ikväll, helst något lite romantiskt, kanske jordgubbar och grädde. Mums!

The Poodle Totti

Igår fick jag träffa M's lilla hund Totti, han är så himla söt och verkligen pytteliten. (På bilden ser han ganska stor ut, men den är missvisande).


Ange = Kossa

By the way.. jag går som en kossa! Träningsverken slog till stort idag!

Städdag

Det har blivit en  riktigt städdag idag. Satte på datorn för att lyssna på musik. Diskade hur mycket disk som helst. Gick runt och dammade lite. Bytte sängkläder. Nu ska jag ner till tvättstugan för att tvätt också. Detta behövdes verkligen. :D

Hoppas att jag kan få lung och ro sedan när jag sätter mig ner för att plugga lite.

Dressyrlektion

Dressyrlektion igår, det gick faktiskt över förväntan. :) Tränade lite på sits, skänklar osv. Grunden kort och gott. :) Det behövdes verkligen, har träningsverk idag. Det gick hela tiden bättre och bättre. Ska dit nästa tisdag igen och fortsätta med lektion då jag kände att det verkligen passar just nu. Det är skönt att ha någon där som säger hur och vad man ska göra eller ändra på. Man känner sig trygg och kan enkelt öva in rätt grejer. Hoppas jag börjar bygga upp lite nya muskler på min kropp nu, det behövs verkligen. :)

Provridning

Idag är det studiebesök på Karolinska i Huddinge. :) Efter det ska jag hem och byta om, sen blir det  till att åka ner till stallet och provrida. Ska rida med på en dressyrlektion, ska bli jätteroligt. Men det är lite pirrigt och nervös. Jag vet inte alls hur det kommer gå och jag vill det här så mycket, så jag hoppas verkligen att det går någorlunda bra i alla fall. Det jag oroar mig mest för är att jag inte orkar, med tanke på att alla mina muskler är borta. Men dom kommer jag ju kunna bygga upp successivt om jag börjar rida. Vi får se hur det blir. Håll tummarna för mig ikväll vid 19. ;) När jag kommer hem kan jag berätta mer om hur det gått osv.

En dörr har öppnats!

På lördag ska jag iväg ganska tidigt på morgonen. Ska bli roligt att komma ut till dom och kolla hur dom har det. :) Sen får vi se vart det leder.


Håll tummarna

Nu måste jag gå till skolan, hoppas bara att alla har gjort sin del av feedbacken (men det tror jag inte) så att man lätt kan ändra och börja jobba på slutgiltiga rapporten. För efter skolan måste jag hem till mamma och pappa. Vi har väldigt mycket att packa idag. Det ska bli roligt. :)



World Dog Show, Stockholm

Så var det påsk. :)

Jag försov mig! Skit också. Men det var tur att jag hade skrivit all feedback till mina klasskompisar igår kväll/natt. Så att det bara var att skicka dokumentet. :) Nu ska jag sätta mig och försöka äta frukost i lugn och ro. Jag blir nog lite sen till skolan, men det gör inget. Det känns som fredag idag, men det är det ju inte. Och påsken, den har jag inte känt av alls.    :( Eller jo, lite i och för sig. Jag gav Daniel en påskpresent, en väska, parfym och deo (dom svarta), allt i Ralph Lauren. Han blev superglad. Och jag har även fått present från honom, två örhängen i guld, med stenar och pärlor. :D Dom var så fina.


Mina örhängen, fast dom ser tusen gånger bättre ut i verkligheten. :) Jag får visa dom på sen.

Victoria's Secret



Dom kropparna skulle inte vara fel!

Gårdagen

Daniel var ledig igår, vilket resulterade i en tripp in till stan. :) Vädret var helt underbart! Och självklart behövde vi köpa oss en varsin glass. Jag tog en mjukglass i bägare (som vanligt) med viollaktrisströssel. Mumsfillibabba! Jag köpte mig två tunikor, ett par solbrillor och slitna jeansshorts. :) Daniel fick med sig två t-shirtar, en munktröja och ett par jeans. Vi var mycket nöjda och glada. På kvällen fick jag sitta och skriva en rapport (eller ja min del bara, vilket var om bakgrunden till virtuell obduktion). Ett jätteroligt och spännande ämne, så det var kul. För övrigt satt jag och dregglade när Daniel spelade Resident Evil 5. Han är så jävla bra alltså, helt sjuk. Man blir ju kär i honom på nytt när man ser honom spela det. Jag älskar att kolla på tv rutan när han spelar det spelet. Satt klistrar även när han spelade Resident Evil 4. :D Haha. Så det var gårdagen det.

Smileface!

Jag tvättar för fullt, fattar inte att jag och Daniel kan få ihop så mycket smutstvätt. Jag undrar hur det kommer se ut sen när vi har 2-3 småttingar också som springer runt och smutsar ner sig hela tiden. Haha, jag ska vara lycklig för den tvätt jag har nu. :D

Tentan idag gick inte så bra, tyvärr. Jag kände att jag kunde en massa, men frågorna på tentan kunde jag absolut inte. Jag fattade inte ens vad dom frågade efter. :( Bättre lycka nästa gång!

Gud vad skönt väder vi har här. :D Man blir så lycklig. Jag funderar på att ta en promenad sen när Daniel kommer hem så att jag får lite sällskap. Och jag bara måste berätta att vi har flyttat in i en bastu! GOSH ALLTSÅ, det är stekhett här inne! Man kan nästan inte andas.


Ebba Grön - Die Mauer


Hinder - By The Way


Haha, sjung med, känns nästan som att man är där.. INTE!

RSS 2.0