Tömkörde

Jag och Bini tömkörde Ian idag eftersom han har så himla mycket energi, går inte att gå med honom i 10 minuter utan att han stegrar, springer & skuttar runt. Vill inte att han ska tycka att livet är tråkigt och skadan verkar ju inte bli värre. :D Han var så duktig, gick runt och tuggade på bettet och försökte arbeta. Skuttade dock runt några gånger och även ett par stegringar. :) Min älskling.


När han inte vill bestämmer han sig för att protestera, springer iväg från mig och börjar stegra, så jag måste hålla upp tömmarna så att han inte fastnar med benen. :) Min buspojke! Haha.


Världens sötaste, snyggaste och finaste pojke!

19/8

Idag följde Janina med mig till stallet. Smartass trodde att bussen gick tio minuter efter den egentligen gick, så jag fick sitta och vänta på henne i VH. Det resulterade i att vi missade bussen SOM ALDRIG GÅR! (Ok, typ 4 gånger per dag, men det är väl i princip aldrig.) Vi fick därför ta en promenad till stallet, en timme tog det, men det var mysigt. :D När vi kom in i stallet hittade vi en grå häst i Ians box! Hahaha, nej, men ungefär så smutsig var han, han tyckte uppenbarligen att det var JÄTTEMYSIGT att rulla sig i den lerigaste pölen i hagen för att smutsa ner sig själv och det nya Bucas regntäcket. Vilken snäll häst jag har hittat, som hjälper mamma att hålla sakerna rena! Ja, juste, inte nog med det, grimman var inte i svart läder längre, den var också HELT grå, fick gå och rengöra den direkt, sen smörja och då såg den till slut ut som ny, men det tog ett bra tag! Janina fick äran att borsta Ian medan jag mockade! Sen behövde hon gå för att hinna hem till kvällsfikat på Berga NBG. Jag, Janina och Ian gick mot bussen tillsammans. Janina ledde honom och sa "Oj, vad fint han går!". Då sa jag åt henne att stanna honom genom att ta upp handen, dra lätt och säga "proo". Han stannade direkt, då blev hon ännu mer paff och sa "Oooj, vad duktig han har blivit!". Ja, min lilla älskling lär sig mycket snabbt! Jag valde verkligen världens finaste och bästa häst, helt klart!


Min ögonlösa häst!


16/8

Idag fick Ian ett nytt täcke, Bucas Shamrock, provade storleken på honom, 140 cm. :)
Igår släppte jag ut honom i en ny hage medan jag mockade. Daniel och några andra satt där ute vid hagen så att dom kunde hålla koll på honom, han började att springa lite men det var helt ok, han måste ju få röra sig lite. :) Helt plötsligt hör jag en helikopter som låter jättemycket, kollade ut genom fönstret och ser Ian i full galopp, helt hysterisk! Jag fick till slut tag på honom i hagen, hans hjärta dunkade i hundraåtti och det bara rann svett om honom. :( Min älskling! Idag kändes hans ben något varmare än det andra, samt lite, lite svullet. Får hoppas på att det inte hände något i hagen igår. Han får i alla fall stå med Back on Track stallbandage medan jag mockar och fixar honom, hoppas på att det hjälper till med läkningen av hans ben. Jag har kollat lite på benlindorna i fleece från Back on Track, Ians ben är något för små för Mias benpaddar, så det kanske skulle vara något. Kan ju använda benlindorna utan paddar vid ridning och promenader. :) På Lillhästen i Stav får man fyra BoT benlindor för 1000 kr. Jag har även kollat lite på arbetsdamasker fram och bak från BoT, 610 kr för fram och 670 kr för bak. Måste önska mig pengar av släkten när jag fyller år märker jag, haha! Är ju skyldig mamma en hel del tusenlappar för Ian. Snälla mamma som gjorde det möjlligt för mig att köpa världens finaste, mysigaste och snällaste häst!


Fullt upp

Ian är väldigt lättlärd har jag märkt! Men fortfarande ganska "unghästbusig". Han står så himla fint i gången, jag kan gå iväg och pyssla med saker, så kommer jag tillbaka och han har inte flyttat sig en millimeter. (Jag hör honom hela tiden, så om något skulle hända kan jag bara springa till honom.)

Daniel borstade Ian idag.. i typ 2 minuter, sen tyckte han att Ian var färdigborstad. Haha! När jag väl var klar med mockningen tog jag tag i borstningen. Det syndes inte ens att Daniel hade varit där med sina borstdrag. Ian hade fortfarande fullt med torv i hela pälsen. :P

Jag tror att hans strålröta har blivit lite bättre, men ändå så svårt att se när man är där varje dag. Mamma tyckte att Ian hade blivit smalare, Daniel sa det samma. Men idag när Daniel kollade på Ian tyckte han inte det längre. Hm, lite svårt, måste nog ta lite bilder för att kunna jämföra sen. Jag vill ju inte att han ska bli smalare och förlora sina fina muskler. Bini och Janina, ni får hjälpa mig med detta! :)

Imorgon ska jag jobba med hästarna, blir full rulle, 5 boxar att mocka, 2 hästar att gå med morgon och kväll, Noa har kommit tillbaka så då blir det 4 hästar att ta hand om, 3 ska ridas, ja, som sagt, full rulle. :D Sen plockar Daniel upp mig i Gullmars och därifrån åker vi till Ian, så det blir en lång dag med massor av hästar imorgon. Samma plan är det för lördag, men då ska jag även ha kvällsfodringen i mitt stall. :)

Nu måste jag hoppa i säng för att vila upp mig inför imorgon och lördag. God natt!

Idag och imorgon

Ian verkar ha ont. :( Min älskling.. markerar, slänger med huvudet och vägrar lyfta sitt vänstra framben. Hoppas bara att det inte har blivit värre. :) Moster var och hälsade på Ian idag, han fick knäckebröd och morötter av henne, fast knäckebröden gillade han inte, haha. Moster tyckte att han var en mycket fin liten häst! :D

Morgondagens planer:
- Tvätta mellan 7-10.
- Skicka iväg en bok (först kolla så att pengarna har kommit in).
- Ta med försäkringslappen till mamma och pappa för att scanna in den och skicka till försäkringsbolaget och sedan ringa.
- Åka till Lillhästen i Stav, kolla efter Back on Track, flugspray, foder, spån, m.m.
- Åka till foderboden för att kolla priset på spån.
- Hämta Daniels paket (bilgrejer såklart).
- Åka till Ian!


Min!Min älskade lilla Inchlaggan! :D


8 augusti

Idag var jag i stallet vid lunch för att kolla om Ian ville ha vatten (hade nämligen ingen bra hink som kunde stå i hagen). Han var uppenbarligen inte törstig. Sen var han väldigt kräsen också, fick både hösilage och hö (som kommer från hans gamla stall) men han lämnade ALLT hö och fortsatte leta efter mer hösilage. Haha, min lilla älskling. Snart får han bara hösilage, då kommer han säkert bli mycket nöjd! Juste, han har en sjö i sin hage just nu, jag gillar det inte! Men han ska snart släppas in med några andra hästar, tror jag.

Tog sen en tripp till Sickla för att köpa
regntäcke (hel hals, ej avtagbar), MSM och vattenhink i gummi till hagen. Kom hem med ett stalltäcke och Bucas impregnering också. :) Väntade på Daniel och sen hämtade vi upp Janina i Gullmarsplan. Vi åkte direkt till stallet, borstade och pysslade om Ian. Sen tog vi en timmes promenad. När vi kom tillbaka till stallet hade Daniels pappa, Daniels syster och systerns kompis kommit till stallet för att hälsa på min lilla häst. Jag bad dom stå och beta honom på en lång raksträcka som leder upp till Hesslingby stall medan jag skulle mocka. Jag gick till stallet och hämtade en skottkärra, kom tillbaka till Ians box och kollade ut i fönstret. Vad ser jag.. jo, Ian springandes 5-10 meter ifrån Janina och Daniel som också springer. Jag sprang i full fart till foderkammaren, hämtade foder i två skopor och flög ut genom stalldörren. Höll nästan på att springa på Daniels lillasyster som skulle komma för att berätta vad som hade hänt. Tog värsta ruschen ut på raksträckan efter Ian (i full galopp).. Janina (springande).. Daniel (gående, dålig kondis?).. Ser till slut att Ian stannar vid en bom och börjar äta gräs. Janina började närma sig och gick sakta fram, då vänder sig Ian om och traskar emot henne. SÖT! Han måste ha så himla mycket energi över, förstår att han tar chansen när han får den, haha. Det som hände var att Daniel höll longerlinan och skulle rycka tag lite när Ian traskade iväg, då gick metalldelen på longerlinan av på mitten. Ian hoppade till, men stod sedan stilla, då gick Daniel fram för att ta tag i grimman, då passade han på att ta en springtur! Han har så himla fin trav, arbetar verkligen och lyfter riktigt fint på benen.

Väl tillbaka i stallet mockade jag och Janina. Torv.. inte kul! Jag blev helt svart i ansiktet, på armarna och halsen, hade till och med svarta tänder! Daniel och hans pappa var mycket roade av synen, haha. Nej, nu är jag verkligen trött på torven,.. täckena blir helt bruna, Ian blir JÄTTESMUTSIG även fast jag precis borstat bort allt, han får i sig torven när han äter och så fastnar ALL torv i hans näsborrar. Jag MÅSTE byta till spån, snarast. Ian var hur som helst riktigt duktig när han stod uppställd i gången, stod stilla och bara slappnade av. Jag hade kvällsfodringen och Janina hjälpte till, sen stängde vi stallet och åkte hem! Intressant dag!

13 timmar

Var i stallet i 13 timmar idag, tiden går så himla fort när man är där. Jag ville inte ens gå hem när Daniel kom, det ville i och för sig inte han heller. Han hjälpte mig att sätta upp flera krokar i skåpet och sen stod vi båda och kelade med Ian. En riktig liten charmig häst. Så personlig och speciell! Han fick sig en rejäl dusch idag av mig och Bini. Det behövdes verkligen, måste byta ut torven till spån istället. Juste, tog en timmes promenad med honom, bort förbi kalvsvik bland annat. Ian var så glad när han fick komma ut och gå även fast det ösregnade, men "mamma Ange" fixade det med hjälp av STOR regnjacka till mig och gåvänligt regntäcke med hals till min prins. (Han har en senskada och ska nu skritta och trava varje dag i 4 månader till.) Vi kom i alla fall förbi en hage, typ sommarbete, där stod det ungefär 10-12 hästar. När Ian och jag gick förbi ställde sig 8 av hästarna upp på en rad med exakt samma mellanrum mellan varje häst, såg så himla roligt ut. :D Vi kom sen tillbaka till stallet och där fick han beta i 30 minuter innan vi gick in. Han var så lycklig och fokuserad på att få vara ute och gå så han glömde helt bort allt gott gräs under den 1 timmes långa promenaden. Min söta prins! 2 timmar innan Daniel skulle komma passade jag på att umgås och borsta/ta hand om Ian. Han har väldigt fin päls så det var mysigt att bara stå och kolla igenom hans kropp efter allt borstande. Jag lyckades hitta en liten, liten, mini fästing på honom. :( Men den är borta nu! Jag håller nu på att kolla efter regntäcke till honom på nätet, men det täcket jag vill ha har en leveranstid på 7-14 dagar. Jag vill ju inte att han ska stå ute i spöregn och bli helt blöt och kall. Nu måste han hela tiden vara varm i kroppen för att blodcirkulationen ska flöda ner i den skadade senan. Ska försöka hitta på en lösning. Imorgon ska Daniel med till stallet, han ville ta en lång promenad med mig och Ian. :)

Ian

Idag hämtade jag hem min underbar häst Ian! Det känns helt overkligt, som en dröm! Det pirrar för fullt i magen! Längtar till i morgon bitti, ska upp tidigt med Daniel & Bini för att åka till honom. Kommer nog bli kvar där hela dagen om jag känner mig själv rätt. Vill se att han mår bra och så att han känner sig hemma i den nya miljön. Jag kommer nog inte kunna somna i natt. :( Undra hur lång tid det tar innan detta har sjunkit in. Jag är så himla glad!

Min häst

Spännande dag. Jag är riktigt nervös. Läskigt!

Ian

Nu är stallplatsen fixad, eller nästan i alla fall. På torsdag ska jag skriva på kontraktet. :) Sen kommer jag hämta hem min bebis Ian någon gång mellan torsdag och söndag, inte riktigt bestämt vilken dag. LÄNGTAR!
RSS 2.0