Framhäv dina ögon med hjälp av ögonskugga. TIPS!

Jag är själv inte så bra på att lägga på makeup "proffsigt". Jag gör det jag känner för och oftast det som är lättast. Men ibland behöver man faktiskt lite hjälp och tips för att kunna utveckla sig själv. Och det är väl alltid kul att bli bättre på saker och ting. Sen vill man självklart se så fin och snygg ut som möjligt. Jag hittade den här artikeln på aftonbladet och kände verkligen att den hjälpte mig. Jag har i och för sig inte tänkt mig att prova den idag, kanske på torsdag till Valborg. Jag lägger ut delar av artikeln här och lägger länken längst ner i inlägget så att ni kan gå in och kolla på själva artikeln. Den publicerades för två veckor sedan och är skriven av Lina Thorén, Minimedia.


Bild: Audrinas egna blogg


Framhäv dina ögon med hjälp av ögonskugga!


Gröna ögon

Smaragdfärgade ögon framhävs av färger som brun, lila, aubergine, brons, orange och röd men även en ljust, ljust grön skugga med milda pigment kan vara effektfullt. Har du mörk hy, fungerar en rostfärgad eller aprikostonad skugga utmärkt. För en lite mer dramatiskt grönskimmrande effekt kan du lägga ett tunt, mörkbrunt kajalstreck intill fransarna efter att du applicerat skuggan.


Blå ögon

Havsfärgade ögon kan förstärkas med toner i gult, guld, brons, orange och rött. Dessa färger är direkta kontrastfärger till blått, i färgscirkeln. Blå ögonskugga kan få ögonen att förlora sin egen skönhet.


Bruna ögon

Till bruna ögon bör passar färger som lila, vinröd, blå och turkos. Khaki, grått och rostbrunt kan ocmså bli fint. Gärna med något ljust längst innte i ögonvrån för stora uttrycksfulla rådjursögon.Så applicerar du ögonskuggan på bästa sätt:
1. Börja med att smörja in området kring ögonen med en mjukgörande kräm. Använd sedan en primer, consealer eller foundation. Den gör det lättare för ögonkuggan att fästa och gör att din ögonmakeup håller längre.
2. Välj tre nyanser av den färg du önskar. En skimrande, nästan vit eller beige, en i en mellanstark nyans och en något mörkare ton av samma färg. Tänk att ljust förstorar ögonen medan mörkt ger intensitet.
3. Lägg den ljusa ögonskuggan över helaögonlocket. Eftersom att den är lite skimrande kommer den att skapa ett bra underlag för att lägga på och arbeta med mer färgstarka nyanser.
4. Globlinjen är den linje som går ovanför ögonlocket. Markera den genom att lägga den mörkaste nyansen från globlinjens ytterkant och inåt. Lägg ytterliggare lite mörk skugga från globlinjens ytterkant och ner mot fransraden så att de bildar en trekant i den yttre delen av ögonlocket.
5.Använd mellantonen och lägg den i mitten på ögonlocket. Arbeta i övergången mellan färgerna så att nyanserna flyter ihop.
6. Ta den ljusaste nyansen och lägg lite i innerögat. Arbeta in färgen i mellantonen så att övergången blir jämn. Ögonlocket ska nu gå från ljus till mörkt men inte vara uppdelat i tre ränder.
7. Glöm inte underögat! Använd en tunn, hård pensel och lägg den ljusaste färgen i innerögat. Låt den övergå i mellantonen. Om du vågar kan du låta mellantonen övergå i den mörka tonen och knyta ihop makeupen under och över ögat i en knytpunkt.
8.Använd franstång för att böja ögonfransarna så att ögat öppnas upp. Böjningen gör det också lättare att applicera mascara i ögonvrårna.
9. Applicera mascara.
10. Gå en bit bort från spegeln och granska resultatet. Det är viktigt att ögonen är lika och makeupen symmetrisk.

Artikelns länk: http://www.aftonbladet.se/kampanj/dinaogon/article4857791.ab

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0